Yogalates

SELECTED CATEGORIES


Как йогата промени живота ми?

 

Много хора не познават значението на йога и с какво се занимава.

Йогата е учение, тя е изкуството да познаваш себе си и да изразяваш, контролираш чувства и емоциите си. Йога е начин на съществуване и сливане с вечността, сътворена от самия теб.

 

Дали йога може да промени живота?

 

Не само може да го промени, а да преобрази всичко във всеки един аспект. Как може това да стане? Отговорът е, когато си готов за промяна. Защото не го ли искаш няма и смисъл. Йогата не е нещо мистично, тя е просто начин да бъдем себе си и в хармония с живота, хората, ситуациите.


Какво научих от йога?

 

Научиш, че за много ситуации не си подготвен и много моменти са трудни. Но когато не знаеш как да се справиш с една ситуация, тогава става още по- трудно. Йога учи на това, дава ти вътрешен мир и способността да бъдеш обективен към себе си и решенията, които правиш. Научих че, най- важното е да се вслушваме във вътрешния си глас и да не бъдем критични към всичко в живота. Защото отговорът е винаги там, въпросът е дали сме отворени да го видим.


Какво се промени с йога?


Много неща се промениха с йога. Начин на мислене, възприятия, цели, увереност. Това разбира е лесно да се каже, но не толкова лесно да се постигне. Така както всяко нещо в живота и в йога практиката се учим как да постигнем нещо зададено ни като цел.

Защо йога?


Всеки сам избира за себе си как да редуцира стрес, да релаксира или просто да се забавлява. Аз избрах йога, просто защото съм опитала най - различни видове спорт, които ме карат да се чувствам добре,  но това ме прави щастлива и свободна.

Какви са ползите?

Ползите от йога са процес на развитие и постоянство. Те са взаимно свързани с целите, очакванията и желанията.

Затова как йогата промени живота ми, отговорът се крие в следното, да можем  да си дадем отговор на въпросите> Къде съм, какъв съм и как се справям? Това е процес, който никога не спира. Част от живота и верен спътник всеки ден. Не се ли практикува няма да може да развиеш наученото до тук.

 

За мен йогата е училище, самите ние сме учители и се учим всеки ден. Ако нямаш желание да се учиш няма да си способен да се промениш. Няма ли промяна, няма да има и развитие. Всичко е свързано! И така както всичко в живота е един кръговрат, така и ние чертаем своят път устремени и избрали посоката, която ни прави щастливи.

 

Споделете кой е начинът, който вие сте избрали, за да редуцирате стрес и кое хоби ви прави щастливи?

 

 

 


Write a comment

Comments: 0

Instagram

 Follow me