This post is available in: English


Спорт, състояние на духа и цели


 Днес ще си поговорим  за състояние на духа, лично отражение и цели.
Когато мислите за спорт какво е първото нещо, което ви идва наум?

Спортувате ли, само за да сте във форма за плажа? Подтиквате ли себе си да спортувате, само защото сте недоволни от начина, по който изглеждате?

Когато започнах да спортувам, мислех, точно по този начин. Всичко, което исках беше да стопя мазнини и да постигна мечтаният
’six pack’.
В крайна сметка разбрах, че се стресирам излишно и никога не съм била щастлива или удовлетворена от това.

Мисля, че това е един от начините на мислене, който не води до вътрешен баланс или щастие. Това води до чувство на неудовлетвореност и стрес, а стрес е едно от най-лошите неща, които можем да причиним на нашето тяло. Знаете ли, че когато сме стресирани тялото ни, дори избягва да гори мазнини?

Днес мисля по различен начин. Спортувам, защото това ме кара да се чувствам добре и защото ме прави щастлива, а не само защото искам да изглеждам добре.

 

Вярвам, че когато сме щастливи отвътре, ние сме красиви и отвън.

 


 За съжаление най-често хората приемат спортът като задължение и че трябва да го практикуват всеки ден в продължение на няколко часа. Смятат че не могат да ядат повече шоколад или пица, разбира се хубаво е да не се прекалява.

Прекалената взискателност и перфекционизъм , водят до последствия. И всичко това, за да изглеждат добре, но за сметка на това  въпреки усилията, са неудовлетворени от себе си.

 

Ако ние изградим животът си с толкова много правила, които трябва да се спазват, един ден ще се събудим и ще разберем, че не сме щастливи. Точно защото не сме свободни, чувстваме се празни и попаднали в собственият си капан, тласкайки себе си да правим твърде много на всяка цена. На работното място, у дома, с приятели, дори по време на тренировка. Ние сравняваме животът си с другите и винаги намираме  причина, че нашият живот не е толкова добър или не е толкова хубав като животът на нашите приятели, познати, колеги и тн.

Всички тези мисли не могат да постигнат нищо друго, освен да  ни объркат и да ни се отразят отрицателно върху нашето тяло и вътрешен дух. И тук е моментът, в който трябва да се запитаме, ами какво мисли нашият вътрешен дух и да се опитаме да видим отражението на нашата душа.

Какво е всъщност отражение? Отражението е огледало на собственото ни тяло, чувства и мисли. Това е огледалото, в което можем да се оглеждаме всеки ден. Докато гледаме, концентрирайки се върху това, което виждаме там, може би ще открием отговор на въпроси, които сме търсили цял живот. За да успеем да видим това отражение, трябва да можем да рефлектираме и да бъдем обективни към себе си. Отражението е не само житейски опит, то е състояние на духа, което ни дава възможност да преоткрием себе си.

Аз съм човек, който смята, че всичко е възможно. Чрез моят опит като учител по йога и пилатес, успях да науча много неща от моите ученици. Аз просто ги наблюдавах. Гледах как те се променят, как израстват и как постигат целите си. Виждала съм също, как някои често не са успявали да постигнат това, което са искали. Не защото те не могат да го постигнат, а защото не вярват че могат.

Това е най-важното нещо. Да вярваме, че можем да постигнем всичко. Разбира се, тази проекция трябва да бъде премерена и поставените цели, да не са преувеличени. Не е казано, че ще бъде лесно. Трябва да работим усилено и да сме търпеливи.

 

 Направете план каква е вашата цел и това, което искате да стигнете в определен вид спорт, например йога. След това започнете да тренирате всеки ден по 20 минути, които са напълно достатъчни, тъй като тялото не е хубаво да се пренатоварва. Но пак казвам, зависи какво искате да постигнете.

 

Отворете съзнанието си, почувствайте свободата и вярвайте, че всички прекрасни неща на света ви очакват. Важно е да го на правите, заради себе си, защото обичате себе си и защото заслужавате да бъдете щастливи. Насладете се на всяка минута, прекарана в занимания с йога или пилатес, отпуснете се и почувствайте всяко едно движение, което правите. Съсредоточете се върху дишането си и оставете нещата да се случат от само себе си.

 

По този начин започнах и аз. Просто опитах различни неща няма значение дали това е проработило от първия път, аз просто го правех, докато един ден се получи. Това е като песен, на която знаете текста, с лесна мелодия и хубав ритъм. Така че, вдишайте щастието и бъдете себе си!Надявам се, че темата спорт и състояние на духа ви е била интересна. С удоволствие бих се радвала да чуя вашите въпроси и коментари по темата.Място за вашият коментар:

Comments: 0

Instagram

 Follow me