Лайфстайл

СЕЛЕКТИРАНИ КАТЕГОРИИ


Моята пролетна детокс програма

 

 

Защо детокс и как по естествен начин да пречистим организма си след дългата зима?

В моята пролетна детокс програма с манго и кокос ви представям един лесен начин за справяне вирусите, изчистване на токсините и подобряване на тонуса. Това е честно казано втора година подред, в която изпробвам този за мен вълшебен метод, чрез който се чувствам здрава и пълноценна. И сега реших да го споделя с вас.

Всеки организъм реагира по различен начин и се влияе от различни неща. Тъй като аз не съм фен на изкуствените заместители на детокс, като чайове и т.н., които могат да имат доста странични ефекти, тук става дума за приемането на натурални мазнини и витамини, от които тялото се нуждае.

 

Всичко, от което се нуждаете е манго, кокосово мляко, просо и друг вид плод по избор. Комбинацията, която аз правя е или с банан или с круша.

Начин на приготвяне

  1. В съд за варене сипете малко количество вода около 1 или 2 пръста. След това добавете 2 или 3 лъжици просо. Варете, докато водата изкипи и просото омекне и стане готово за ядене.
  2. Обелете мангото, нарежете го, като може да добавите и плод по ваш избор.
  3. В тиган, затоплете една лъжица кокосово мляко с парченца кокос, докато те напълно се разтопят.
  4. Пожелание може да добавите някакъв вид корнфлейкс, аз добавям от лимец.
  5. Смесете всички продукти и се насладете на вкусната си закуска.

Тъй като вече съм писала доста дълга статия на тема кокос и ползите от него, няма да се повтарям. Можете да я видите на тук: ползите от кокоса

Сега обаче искам да спомена, защо мангото е толкова полезно.

 

Ползи от мангото:

  • Засилва имунната система - мангото е богато на витамин А и С и е мощен антиоксидант.
  • Регулира алкалния баланс в тялото - За да сме здрави, трябва тялото ни да не е окислено, което значи, че не трябва да преобладава киселинна среда в него. Мангото помага за алкализация на организма, така че е добре то да присъства на трапезата ни по- често.
  • Защитава функциите на черния дроб- мангото е мощен антиоксидант и помага на черния дроб да се изчисти от вредните токсини.
  • Подобрява храносмилането - то е също така и богат източник на фибри.
  • Подобрява здравето на кожата - мангото прави кожата гладка, блестяща и здрава.

Instagram

 Follow me