Lifestyle

SELECTED CATEGORIES


Super Foods & Smoothie Bowl

 

Супер храните освен, че напоследък станаха много модерни са наистина и доста полезни. Какво всъщност са супер храните? В днешно време магазините са препълнени от продукти с лъскави опаковки, които ни съблазняват да ги купим. Но какво всъщност има в тях много от нас не се замислят. Аз съм фен на здравословното хранене и затова предпочитам да ям органична храна.

Така наречените супер храни не са нищо друго, освен натурални продукти без консерванти, изкуствени оцветители и различни видове Е - та. Затова днес избрах да си говорим за супер храните и как може да бъдат съчетани, за да се направи едно хубаво смути.

 

Тъй като аз не съм от най-  запалените фенове по зелени смутита, защото просто не са по мой вкус, реших да изпробвам един нов и модерен вид смути, с плодове и други вкусни съставки. Първото нещо, от което трябва да започнете е да се запознаете със видовете смутита и различните възможности, с които може да се приготвят. Има всякакви вариации, като едно от най- популярните е напитката смути.  Този път обаче ще си похапнем така нареченото Smoothie Bowl, то е по- скоро като крем, с който може да закусите. В комбинация с правилните съставки може да бъде наистина здравословно и да ви зареди с енергия за деня.

 

За съставките съм избрала натурален шоколад с чия семена, конопено семе и бадеми. Също и хранителна добавка на прах, която не е нищо повече от смлени  изсушени плодове. Български шоколад Гайо, кокосово мляко, кисело мляко и ядки. Рецептата може да видите тук: Smoothie Bowl

 

Вече съм писала няколко статии на тема кокос, здравословно хранене и какъв ефект имат тези храни върху тялото ни. Затова този път реших да експериментирам като направя смути Smoothie Bowl. Резултата беше меко казано вкусен и зареждащ с енергия.

 

Ще се радвам да споделите, изпробвали ли сте и вие някой вид подобни смутита  или 'супер храни' и какво мислите за тях?

 


Instagram

 Follow me