Fashion

SELECTED CATEGORIES


Как да носим българска носия по модерен начин

 

Днешният пост е свързан с традицията, танца и любовта към българското.  Днес си говорим за това, как да носим българска народна носия и дрехи с български елементи по модерен начин. Като истински последовател и любител на народното, българските традиции и танци, те стават неразделна част от живота ми и не спират да ме вдъхновяват. Обичам да показвам от къде идвам и съм горда с това!

 

За днешната визия избрах традиционна бродирана риза (ръчна изработка) с шевици, вълнен колан (ръчна изработка), както и гривна с пендари (ръчна изработка) от моите приятели от ателие МаРаЛи. Съчетах ризата с черна пола, подходящи бижута и аксесоари. Тук съм избрала варианта да се носи българско традиционно облекло с висок ток, което придава още повече елегантност. Изключителната изработка на ризата придава романтика и ефирност на визията. Няма да крия, че това е може би един от най- любимите ми стилове, съчетан с вековна традиция. Начупената коса, закичена с рози е елемент без който тази визия не би била напълно завършена.

 

Това е може би най - добрият пример за това, че не е задължително дрехата да бъде маркова, за да е красива. И най - важното е духът на българското и любовта към традицията да са съхранени дълбоко в сърцата ни.

 


Риза с шевици - Ръзна изработка

Вълнен колан - Ръзна изработка

Гривна с пендари - Ръзна изработка МаРаЛи

Обувки - Deichmann

Пола - Clockhouse

 


Instagram

 Follow me