Как да разгледаме Берлин за един ден?

 


Как да разгледаме Берлин за 1 ден? Определено няма как да се види всичко, но поне няколко 'must have' места трябва да има в списъка ви. Въпреки краткото време, което имах там успях да видя много красиви неща и случих на прекрасно време макар и доста студено.  Спрях се на хотел, който беше в центъра на града, това може би е идеалният избор, защото си спестих транспорт, чакане и т.н. Хотелът беше на 'Alexander Platz' едно от може би най - известните места в Берлин, което всеки знае. Пеша на около 10 минути е прочутата 'Tелевизионна кула', както и хотела 'Park Inn', от който се вижда цял Берлин. Срещу сумата от 6 € може дори да се насладиш на едно питие на покрива.

 

След красивите гледки от високо, съвсем наблизо до 'ТV кулата' има красив парк с катедрала, до колко успях да преброя в центъра има около 8 църкви и няколко катедрали. Като най - известната катедрала е 'Berliner Dom', построена в барок стил. Определено си заслужава да се посети, гледката вътре е меко казано зашеметяваща, но освен това може да се качите на покрива, където да видите останалата част от Берлин от всеки ъгъл.

 

Не на последно място и задължителна дестинация е 'Brandenburger Tor', символ на Германия. Мястото лично на мен ми е едно от най - любимите. Събират се много туристи и има много приятни кафенета наоколо. Недалеч от там на 5 минути пеша и немският 'Bundes Tag' или т. нар. Парламент. Него не успях да разгледам отвътре, но дори отвън си заслужава да се види.

 

Това беше моята бърза обиколка на града за един ден, вълнуваща и изпълнена с красиви гледки.

 

   


Write a comment

Comments: 0

Instagram

 Follow me