SELECTED CATEGORIES

Travel

 

 

История в Манхатън


Моето първо приключение в Америка беше Ню Йорк - градът, който никога не спи. Беше много вълнуващо на излизане от летището се усещаше този различен дух, беше Америка. :)  Возенето на метрото и шофирането в Манхатън беше лудо, особено когато това е първото посещение, но си спомням как се изкачих по стълбите на метрото и там беше той - Манхатън. Зашеметяващ! Завладяващи гледки с безброй небостъргачи и толкова много хора по улиците, както го знаем от филмите.

Първият ми ден в Манхатън беше кратък тур през най-популярните места. Видях Times Square, 43rd Street, 5th Avenue, Grand Central Station, Central Park, Bryant Park, St. Patrick's Cathedral, Rockefeller Center и още много вдъхновения наоколо. Манхатън е толкова голям, че удобните обувки са определено добра идея. Градът е популярен с трафика си, но хубавото в Ню Йорк е, че метрото ви дава възможност да отидете много бързо от една част на града до другата за 40 минути.

Проучвайки улиците на "Empire State", видях хора, които вървяха с чаша Starbucks в ръка пресичайки на червен светофар. На всеки ъгъл ще намерите нещо за ядене и можете да се насладите на чаша кафе, в някой красив парк между небостъргачите.

Това, което мога да ви препоръчам при посещение на града е да имате няколко места в списъка си, които бихте искали да видите и първо да направите кратка обиколка до тях, за да видите на какво бихте искали да отделите повече време през следващите дни. Ню Йорк е зашеметяващ в буквален смисъл и всеки ден е момент за откриване на нещо ново и забележително!

 

 

St. Patrick's Cathedral и 5 Ave.

 

Central Park and The Plaza Hotel

 

Grand Central Station и the Food Market

 

Empire State Building и красивите сгради в западен Manhattan.

 

Бляскавият Times Square

 

 


Comments: 0

Instagram

 Follow me