Кап де Форментор


Кап де Форментор или иначе казано, място спиращо дъхът. Както вече знаете сме говорили за красива Майорка.

 

Този път ще ви разкажа за едно място, което определено си заслужава да видите по време на престоя си там. Снимките са само част от красотата ,която може да бъде описана, защото на живо погледът не може да обхване необятното море, а  скалите творения на природата и красивата планина са безкрайни.

 

Кап де Форментор се намира на около час и половина път с кола от столицата Палма. Пейзажът на път за там се променя динамично. На юг полета без край, а на север високи планини и върхове, простиращи се до висините.

 

Хубавото на това място, е че там е диво, незастроено и необитаемо от хора. То е истински природен парк и част от най - големите богатства на Майорка.


Единственото, което ще срещнете там са туристите, които бързат да направят най красивата снимка и да се скрият на сянка, поради горещината. Така може би успях да преживея и опиша това място, което определено остана в сърцето ми.

 

Повече  впечатления, можете да видите в снимковият материал. Пътят към върха и най - северната точка на острова е стръмен и с доста завои, но пътуването си заслужава, защото гледките които се крият са изумителни.

Скалистата местност крие чар и много интересни места с пейзажи простиращи се до хоризонта.

Освен чарът си показан от високо, това място крие още едно райско кътче. Това е плажът, който се вижда на снимката долу. До него може да стигнете само ако изкачите планината с кола и се спуснете от другата страна на билото. Там се крие този красив и естествен плаж.

Това е плажът, който гледа към планината и към върха или още нареченият тюркоазен плаж, заради цвета на водата.


Място за вашият коментар

Comments: 0

Instagram

 Follow me