Пътувания

SELECTED CATEGORIES


Палма Де Майорка

Островът

Палма Де Майорка е един приказен остров, сгушен в Средиземно море. Богат на пейзажи и бликащ от романтика.

 

Той ви предоставя възможността да изберете точно какъв тип почивка искате. Има тихи и малки кътчета, които са все още диви и запазили уюта на природата.

Може да намерите също така и много шумни и модерни места за забавление.

 

Климата е идеален за туризъм, но през лятото, аз лично смятам, че пълната обиколка на острова би била доста изтощителна. Тъй като по това време на сезона е много топло. Подходящи сезони за обиколка на острова са пролетта и есента.Места, които да посетите


Плама

Палма, е столицата на острова, където се намира и прекрасната катедрала, която определено си заслужава да видите. Самият център на града, също е интересен и има екзотични кътчета, ресторанти и кафенета.

Красиви плажове

Красивите плажове и заливи са съкровището на Майорка. Там може да се насладите напълно на красотата и прекрасните цветове на морската вода. Един от най- известните плажове, e така нареченият карибски плаж,  Ес Тренк. Наричат го карибски плаж, заради цвета на морската вода, която напомня на  Карибите и дългата няколко километра плажна ивица.

Забележителности

Един от най- забележителните обекти, е замъкът Белвер. Той се намира до самият град Палма на около 15 минути път с кола. Гледката от замъка е зашеметяваща, тя се простира върху целият град и морето. Има музей със старинни експонати и сцена в центъра на замъка, с отворена зала, където ежегодно се провеждат концерти.Instagram

 Follow me