Как да приготвим куфара си за почивка


Всички знаем, че приготвянето на багаж преди заминаване, е   един от най- изнервящите процеси.

 

Втурваме се да приготвим възможно най - много дрехи, които   изобщо няма да облечем. И защо? Стресът, който си създаваме e излишен.

 

Даже купуваме още бански и летни рокли, които просто запълват пространството в гардеробът ни, без да си даваме сметка, че нямаме нужда от това. Затова, трябва да си направим план, който да следваме с цел по - бързо и лесно оправяне на багажа.

 

Вземете един лист, телефон, компютър или каквото ви е под ръка и започнете да правите списък. Пресметнете колко дена ще сте на почивка, къде и какво ще бъде времето.  Така сте  спестили вече повече от половината време за оправянето на багажа.

 


Започнете от това колко тоалета искате да смените по време на почивката, ако искате всеки ден да сте актуални, вземете си по един тоалет за всеки ден. Обикновено повече от един път на ден е неестествено да се преобличате, особено когато сте по цял ден на плаж. След това към всеки тоалет пригответе обувките, които са подходящи, както и допълнителните аксесоари към тях. След като приключите с тези два етапа, започнете с приготвяне на бельото, пасващо на вашето облекло.

 

Например ако сте бял панталон, не е много естетически красиво да си сложите черно бельо. После пригответе банските и джапанките. И когато приключите с всички дрехи, се насочите към приготвяне на тоалетните си принадлежности.

За жените, това е много важен елемент от стягане на багажа. Тук също трябва да се внимава, особено ако ще летите може да си спестите закупуването на шампоани и други подобни неща, които заемат място и тежат. Тъй като, можете да си ги купите навсякъде по света. Вземете най - необходимото, като лекарствата без които не можете и най - задължителните неща.

Дрехи

Пижама/Нощница

Бельо

Панталони/Дънки

Поли/Рокли

Бански

 

Основни аксесоари

Бижута

Чанта

Слънчеви очила

Обувки (всекидневни, елегантни, джапан-ки)

Плажна чанта

Колан

Връхна дреха (яке, шал)

 

Допълнителни аксесоари

Спортен екип/маратонки

Фотоапарат

Книга за четене/списание

 

 

 

Тоалетни принадлежности

Четка/гребен за коса

Контактни лещи/очила

Дезодорант/ парфюм

Бижута/ обеци, колие, гривна, пръстен, часовник. т.н.

Шноли, ластици за коса или други аксесоари по желание

Лекарства

Слънцезащитен лосион за тяло

Лосион за тяло

Гримове

Пила за нокти

Четка/ паста за зъби

Друга козметика по избор

 

Важно за пътуването

Паспорт

Самолетни/Автобусни билети

Вода

Зарядно за телефон/ фотоапарат


Това е разбира примерен списък с неща за пътуване, всеки може да вземе това, което иска или му е необходимо.     

Един съвет, за още по - бързо приготвяне. Можете да комбинирате дрехите си в комплекти, например към определен панталон или дънки, да   добавите определена блуза и тн. По този начин спестявате допълнително време преди пътуване.

Приятна подготовка и почивка!


Място за вашият коментар

Comments: 0

Instagram

 Follow me