Приказна разходка - замъкът Брюл


Последното ми пътуване наскоро беше наистина вълнуващо. Може би до сега не съм споделяла относно моята страст по замъци. Мога да кажа, че всякакъв вид замъци, старинни крепости и т.н. ме впечатляват много и будят интереса ми. Днес бих искал да споделя с вас някои моменти от едно интересно и красиво място.

 

Посетих приказният замък Брюл. Той се намира в западна Германия и на около 30 км с кола от Кьолн. Гледката е просто зашеметяваща, а замъкът блести в пълното си изящество. Всичко вътре е оригинално от преди 300 години. Красивите градини, вдъхновени от Версай са спиращи дъха и на където и да се обърнеш, гледката буди интерес за още и никога не стига.

 

Интересното на тази градина е,  начинът по който е оформена (с овални форми) има определена символика, а именно това, че по онова време е било знак за изтънченост. Това, което наистина ми хареса, беше чувството вътре в самия замък, сякаш си се върнал 300 години назад. Освен красивите си градини, в непосредствена близост до замъка има и гора, където можете да отидете на разходка или просто да прекарате един  хубав следобед.

 

Ето и няколко запечатани моменти, от моите впечатления там.

Имало едно време, една принцеса...... :)

 


Яке - S'Oliver

Шапка - Clockhouse

Часовник - Jord Wood Watches

Боти - Deichmann


Instagram

 Follow me