Холивуд като на филм - "Красива жена" за ден


 

Отне ми много време да публикувам това и  бях на път да пиша нова статия докато не видях, че съм я написала още преди няколко месеца. Днес е денят на Оскарите и исках да споделя с вас моите впечатления от Холивуд. Това място е не само едно от най-популярните в света, то е просто  невероятно, вдъхновяващо и лудо.


Вторият ми ден в Лос Анджелис беше с планирано пътуване до Холивуд. Беше петък и празник в Америка. Пристигнах точно навреме за кратката разходка из La la land и там за учудване получих лична обиколка из най-интересните места в Холивуд, Бевърли Хилс и Холивуд Хилс. Не можеше да бъде по-добре от това :)

Тръгнахме от хранителния пазар в Холивуд (един от най-известните в града) и първата цел беше алеята на славата, където е и Dolby Theatre, мястото се нарича още  „Times Square of LA“, както каза шофьорът. Спряхме за малко там  и отидох в популярния Dolby Theatre, който винаги съм искала да посетя. Ходейки  по червения килим и се преструвах, че съм спечелила Оскар. :) Беше пълно с туристи, които правеха снимки на почти всяка звезда от алеята на славата, а аз просто се наслаждавах на гледката от Dolby Theatre към знака на Холивуд.

След това се запътихме към къщите на холивудските звезди, интересно беше да видя тези красиви хълмове и улици там. Живописно място с богата природа и спокойствие.  Следващата цел беше знакът на Холивуд и гледката към града. Невероятна гледка, пътувайки  през хълмовете на Холивуд и обратно към Бевърли Хилс всичко ми се стори като на филм. Видях някои от тези популярни художествени стени на Лос Анджелис и предположете какво направих, разбира се помолих шофьора да спре за снимка.  Може би почти всички туристи спират там, за да се снимат.

Моето пътешествие завърши с пазаруване в шопинг мола в Бевърли Хилс. Била съм в много търговски центрове и молове, но този вече е един от любимите ми. Чувствах се като във филмът Хубава жена. :) Холивуд  е едно забележително място, където мечтите стават реалност, за тези които имат смелостта да ги следват!

 


Comments: 0

Instagram

 Follow me