Лятна разходка в Банско

 

 

Тъй като доста време мина от последния ми блог пост. Доста места посетих и видях интересни неща, но едно от най- любимите си остава моята родина.

Днес ще ви разкажа за едно красиво българско градче на име Банско. Странно или не, бях ходила там от доста време.

 

Като човек живеещ в чужбина мога да кажа, че прибирайки се в къщи виждам родината си с други очи и я преоткривам всеки път. Така беше и сега. Когато пристигнах там не знаех какво ме очаква, тъй като имах доста блед спомен за града като цяло. Бях очарована от топлотата и гостоприемството на хората. Едно от нещата, които най- много ми хареса бе запазеният български дух витаещ във въздуха. Старите къщи и на където се обърнеш беше пълни с туристи забързани да снимат старият град и планините.

Банско богат със своята природата и чист въздух, предоставя и възможността да похапнете вкусно в българските механи, където храната е буквално домашни сготвена по рецептите на баба.

 

Докато бях там, всичко това ми припомни колко силен е българският дух. Никога не бива да забравяме от къде идваме, защото това е началото на всичко и остава неделима и важна маст от живота ни.

 

Споделете с мен какви интересни места сте посещавали в България?

 

 


Instagram

 Follow me